Living for seniors Milvus & Lanius, Junglinster (LUX)

Category :

Residence

Project :

New construction of two residences with apartments for seniors and people with reduced mobility

Client :

Administration Communale Junglinster

Country :

Luxemburg

Area :

8042 m² gfa

Planning period :

07/2014 - 03/2016

Realisation :

02/2016 - 07/2018

Assignment :

architecture services phase 1 - 5

Sales brochure

Award :

"DESIGN FOR ALL" Good Practice


Share on

project New construction of two residences with apartments for seniors and people with reduced mobility client Community of Junglinster (LUX) complete architectural services WW+, Esch-sur-Alzette/Trier (LUX/GER) civil engineering SGI INGENIERIE SA, Luxembourg (LUX) building services Goblet Lavandier & Associés Ingénieurs-Conseils SA, Luxembourg (LUX) general contractor Société Nationale des Habitations à Bon Marché, Luxembourg (LUX) gfa 8,042 m² ufa 5,780 m² gv 33,650 m³ total area 3,230 m² net construction costs € 11,231,900  total gross costs € 12,902,880 start of planning 07/2014 - 03/2016 realisation 02/2016 - 07/2018

 

Concept

The Milvus & Lanius project links in with the overall design concept of the new centre of the municipality of Junglinster. The new “Jongmëtt Lënster – Wunnen nei erliewen!” is located between Rue de la Gare and Rue Hiehl. This project occupies the centre’s northeast gateway and also marks the first implementation phase of the overall urban development project. Two residences are created with 37 dwellings for senior citizens and individuals with reduced mobility. The building ensemble fully meets with the requirements of the “Design for all!” label. The dwellings can be adapted with little change to individual life situations and various degrees of restriction, thus meeting any future requirements of the occupant.
The ground floor houses medical practices, a pharmacy and a range of gastronomic services for everyday needs. The building ensemble sits above a communal underground car park, which extends underneath the entire site and has room for 71 parking spaces.
The two residences are both L-shaped, their configuration creating a communal courtyard, an inviting space for residents to linger.
The buildings are constructed in accordance with passive house standards and are thus extremely energy efficient and sustainable.


Contact us !

Similar projects

Carpel 4 Strassen  Ansichten

Carpel 4 – residential building, Strassen (LUX)

Residence
Carpel 1-Strassen Perspektive

Carpel 1 - residential and commercial building, Strassen (LUX)

Residence
Residence_Kenn

Residence, Kenn (GER)

Residence
Zita Senior Capellen 01

Senior living, Capellen (LUX)

Architecture competitions
Solarix Roesee Ext 003

Solarix, Roeser (LUX)

Residence
Haus Reisdorf Ext

House Perl-Nennig (GER)

Single-family dwelling

This website uses cookies to improve your experience and to provide personalized content. If you proceed to navigate our website, you accept our use of cookies. More info


I accept